top of page

Dovrefjell er rikt på plante og dyreliv, så selv om man er på  moskussafari, kan det hende at man treffer på både hare, reinsdyr og flere fuglearter på turen. Vi finner både rype, fjellvåk, falk, og ugle i Dovrefjell, og mange andre fuglearter.  

Fjellrev finnes også på Dovrefjell. For noen år siden var de erklært utryddet, men statlig innsats har vært vellykket; vill fjellrev finnes igjen her oppe! Den er svært strengt beskyttet i statlige direktiver.

Jerv er sky, og svært sjelden, den finnes også her oppe.

Dovrefjell er kjent for Europas eneste viltlevende moskusstamme. Moskuskua kan veie opptil 200 kg. Oksen kan bli rundt 450 kg tung, men kan passere 500 kg. Den tyngste moskusen noensinne veide 580 kg. Dette er hurtige dyr, med en toppfart på ca 60 kilometer i timen. Her i den kjære fjellheimen vår finner vi også den siste genetiske reinsdyrstammen fra istiden. For de som ønsker å fotografere og studere dyrelivet tilbyr vi moskussafari som sagt med mye annet, hvis du har litt flaks!. Guidene våre snakker tre språk og har Dovrefjells lengste erfaring mht guiding og moskus.

Vi tilbyr moskussafari hele året, men i vinterhalvåret må du bestille 1 døgn i forveien.

 

Du trenger:

-Egen bil/Hvis du kommer med buss eller tog, ta kontakt så vi finner en løsning for deg.

-Gode sko/fjellsko

-Klær etter årstiden

-Niste

-Fotoapparat og kikkert hvis du ønsker det.

Frammøte blir avtalt når du bestiller. Du må kjøre bil til utgangspunktet for safarien, men du får gode informasjoner om hvor du vil møte guiden for turen. Safarien begynner på ulike steder, avhengig av hvor dyrene er den dagen du kommer, du får informasjon der du bestiller safari.

 

Tidspunkt kan variere, men safariene begynner om  morgenen.

Moskus

Stefan Fabritz 

Elg

Elgen er et spesielt stort hjortedyr. En velvoksen elgokse kan bli 6-700 kilo og to meter høy. Hunndyret kalles elgku. Den får 1-2 kalver i mai-juni. Kalver følger mor til neste kalv er på vei, de blir deretter deretter drevet bort, og må gå alene. Normalt blir elg ca 12-15 år gamle, men kan også bli noe eldre. Elgen har dårlig syn, men utrolig hørsel. Den er svært vanskelig å observere, og å komme nær, og den forsvinner straks den merker tilstedeværelse av mennesker. Elg er normalt ufarlige, fredelige dyr, men kua KAN være svært beskyttende overfor sine kalver. Kommer man mellom en elgku og kalven hennes, kan det være farlig. Elgoksen kalles ofte med rette "Skogens konge". Den er et imponerende syn, særlig når den bærer et flott gevir! Det er jakttid på elg hver høst, og elgkjøtt regnes som en delikatesse og en mat-ressurs.

bottom of page